Griekenland

Bijzonder overnachten in Monemvasia

Overnachten in Monemvasia doe je in authentieke herenhuizen en mooiste luxury hotels. Maar het is wel even zoeken tussen al het aanbod om die echt leuke plekjes te vinden. Als een van de mooiste bestemmingen in Griekenland en het mooiste stadje op de Peloponnesos veel leuke accommodaties, zowel in het nieuwe Monemvasia als binnen de ommuurde oude stad. Wij helpen je in deze blog om een keuze te maken. Waar precies moet je overnachten bij Monemvasia? En welke hotels zijn daar aanraders?

Booking.com

Waar ligt Monemvasia in Griekenland?

Monemvasia ligt in het zuidoosten van de Peloponnesos, het grootste schiereiland van Griekenland. Bezienswaardigheden in de buurt van Monemvasia zijn de historische ruïnestad Mystrad, het prachtige schiereiland Mani en het vissersplaatsje Githion.

De unieke ligging van Monemvasia is een van de aspecten die bijdraagt aan het schilderachtige karakter voor de stad. De naam betekent grofweg vertaald ‘enige ingang’, omdat het stadje op een rotsachtig schiereiland voor de kust ligt en via een smalle landengte te bereiken is. Je bezoekt Monemvasia vanaf de nieuwe stad op het vasteland. Je kan je auto parkeren op het schiereiland, al is daar in het hoogseizoen doorgaans geen plek te vinden. In dat geval parkeer je in de nieuwe stad en loop je verder. Je steekt de brug vanaf het vasteland naar het schiereiland over en neemt de autoweg rechtsom het eiland. De weg stopt bij de oude stadspoort en daar begint je reis door de Middeleeuwen.

Waarom Monemvasia een bezoek waard is

Als een van de meest schilderachtige bestemmingen in Griekenland is Monemvasia absoluut een bezoek waard. Het wordt ook wel het Gibraltar van Griekenland genoemd vanwege haar prachtige ligging op een rotsachtig schiereiland direct voor de kust. Je dwaalt hier door de smalle straatjes van de ommuurde stad, geniet van prachtige uitzichten over zee, verdiept je in de geschiedenis met eeuwenoude ruïnes en dompelt je onder in het ontspannen dorpsleven. Monemvasia hoort op iedere reisroute door Griekenland thuis!

Leestip: de mooiste bezienswaardigheden van Monemvasia.

Overnachten in Monemvasia

Overnachten in Monemvasia doe je in de oude benedenstad. Je kan overnachten in het nieuwe Monemvasia op het vaste land, maar dan zit je dus niet in het Middeleeuwse, sfeervolle deel waar het stadje om bekend is. De bovenstad hoog op de rotsen van het eiland bestaat slechts uit ruïnes en heeft geen hotels of restaurants. De beste locatie voor jouw hotel in Monemvasia is dus in de benedenstad. Maar op het vasteland bij de nieuwe stad zit je juist weer goed voor meer betaalbare accommodaties en schitterende boutique hotels met verkoelend zwembad.

De beste hotels in Monemvasia binnen de ommuurde stad

#1 Byzantino Boutique Hotel met een ideale ligging vlakbij de stadspoort van Monemvasia. Het hotel is gevestigd in een traditioneel en authentiek pand. De sfeervolle kamers hebben een houten balkenplafond en een houten vloer, en veel hebben een prachtig uitzicht op zee.

#2 Bastione Malvasia Hotel gevestigd in een traditioneel gebouw van natuursteen met uitzicht over zee. De prachtige kamers zijn een combinatie van witte muren en traditionele balkenplafonds. De locatie, sfeer en uitzicht maken dit een van de beste hotels in Monemvasia.

#3 Malvasia Traditional Hotel voor een sfeervol hotel met gebogen doorgangen, balkenplafonds en houten meubels. Het hoogtepunt is het schitterende terras met uitzicht op zee, waar iedere ochtend het ontbijt wordt geserveerd.

#4 Guesthouse Kellia voor de beste reviews in Monemvasia. Gevestigd in een Middeleeuws gebouw met traditionele details biedt Kellia een authentieke ervaring. Het terras en de tuinen hebben prachtig uitzicht op zee.

#5 Ardamis in een authentiek pand met gewelfde plafonds en natuurstenen bogen. Het terras heeft een panoramisch uitzicht over zee. Het historische hotel heeft een prachtige ligging binnen de ommuurde stad en scoort bijzonder hoge reviews van hotelgasten.

De beste hotels op het vasteland bij Monemvasia

#6 Akra Morea Hotel met een ligging op het vasteland van het nieuwe Monemvasia. Het moderne hotel met kamers in strakke grijstinten heeft een groene tuin met een heerlijk buitenzwembad met uitzicht op zee. Het hotel heeft ook appartementen en familiekamers, waardoor dit de ideale slaapplek is voor reizende families.

#7 Monemvasia Green Apartments voor moderne kamers, studio’s en appartementen. Het hotel heeft een eigen parkeerterrein, een prachtig uitzicht op zee en lovende reviews van haar gasten.

#8 Alkinoi Resort & Spa voor een modern luxehotel met uitzicht op het schiereiland van Monemvasia. Het hotel biedt een zoutwaterzwembad, bar, spa, hottub en uitgebreid ontbijtbuffet. De reviews zijn unaniem lovend en Alkinoi scoort een van de hoogste reviewcijfers in Monemvasia.

#9 Iris Beach Hotel met een prachtige strandlocatie wat verder weg van Monemvasia. Er is een eigen parkeergelegenheid, een bar en het strand ligt om de hoek. Het heerlijke ontbijt wordt geserveerd op het terras met uitzicht op het schiereiland van Monemvasia.

#10 Kinsterna Hotel voor een van de mooiste luxehotels van Griekenland, gelegen ten zuiden van Monemvasia en dus wat verder gelegen van de oude stad. Het boetiekhotel is gevestigd in een gerestaureerd Byzantijns herenhuis en heeft kamers met een sfeervolle, authentieke inrichting. Er zijn twee zwembaden, een spa met hammam, een restaurant, een bar en eigen parkeergelegenheid. Het signature zwembad is een ware attractie, gevoed door een eigen zoetwaterbron en als een rivier slingerend door de tuinen. Bij het heerlijke ontbijt worden vooral seizoensproducten uit de eigen tuin geserveerd.