Griekenland

De warmwaterbronnen van Methana

Methana is een vulkanisch schiereiland direct voor de kust van Argolis. Het ontstond ooit door vulkanische uitbarstingen en die vulkanische activiteit vertaalt zich nu nog in een aantal hotsprings op Methana. Het schiereiland wordt gekenmerkt door een schitterend berglandschap met uitzichten over zee. Het is een prachtige plek om te bezoeken op je rondreis over de Peleponnesos. Lees in deze blog meer over een bezoek aan Methana en vooral haar warmwaterbronnen.

Leestip: de mooiste plekken van Argolis.

Methana

Waar ligt Methana in Griekenland?

Waar Argolis een schiereiland op het schiereiland Peleponnesos is, is Methana weer een schiereiland op Argolis. Kan je het nog volgen?

Argolis is het meest oostelijke schiereiland van de Peloponnesos, wat zelf ook weer een groot schiereiland is. Het is de meest rechtse ‘vinger’ van de Peloponnesos. Aan het uiterste puntje van Argolis ligt weer een kleiner schiereiland, Methana. Het bestaat uit een grote rotspartij in zee met aan de rand ervan een dorpje met een haven. Die haven heeft een directe verbinding met de Piraeus-haven bij Athene en met de omliggende eilanden.

Methana

De warmwaterbronnen van Methana

Methana is lang bekend geweest als een kuuroord. De medicinale warmwaterbronnen zouden een helende werking hebben en de beste bronnen zijn ondergebracht in een kuuroord. Die spa zie je nog steeds staan op Methana, vlakbij het het belangrijkste dorpje op het eiland. Helaas is het inmiddels al een behoorlijk aantal jaren gesloten en raakt het steeds verder in verval.

Methana Old Spa

Wat je dan wel moet doen op Methana, nu het oude kuuroord dicht is? Je kan er prachtige hikes maken, maar ook nog altijd genieten van openbare hotsprings. Direct naast het kuuroord zie je een trapje de zee in leiden. Hier wordt het zeewater (enigszins) verwarmd door de vulkanische activiteit diep onder Methana. Prettiger baden is het iets verderop bij de ‘Radon Thermal Spring’. Het water is niet heet te noemen, maar warm is het wel. Dit is de bron die je op onze foto’s in dit artikel ziet.

De mooiste warmwaterbron vind je aan de andere kant van het eiland, waar een echt bad is gebouwd. Hier vind je de locatie op Google Maps. Helaas was tijdens onze komst de pomp kapot en konden we hier dus geen warm bad nemen. Alle drie deze locaties zijn gratis toegankelijk.

Methana Hotsprings