Kroatië

Overnachten in Zadar

Overnachten in Zadar doe je in de leukste hotels, gezelligste hostels en mooiste luxury hotels. Maar het is wel even zoeken tussen dat grote aanbod om die leuke plekjes te vinden. Als een van de leukste zonbestemmingen aan de Kroatische kust heeft Zadar bijzonder veel leuke accommodaties te bieden. Wij helpen je in deze blog om een keuze te maken. Waar precies moet je overnachten in Zadar? En welke hotels zijn daar aanraders?

Booking.com

Waar ligt Zadar in Kroatie?

Zadar ligt aan de Dalmatische kust, dus in het midden van de lange kustlijn van Kroatië. De bekende kustplaats Split ligt 1 uur 45 minuten rijden zuidelijker. Het is de perfecte uitvalsbasis om de rest van de Dalmatische kust te verkennen en meerdere bezienswaardigheden in Kroatië te bezoeken.

Een groot pluspunt is het eigen internationaal vliegveld van Zadar. Je vliegt vanuit Nederland rechtstreeks naar Zadar, waardoor dit ook een ideale uitvalsbasis of startpunt is voor een vakantie in Kroatië vanuit Nederland.

Zadar Kroatie

Waarom is Zadar een bezoek waard?

Als een van de minder bezochte steden aan de Dalmatische kust zou je denken dat Zadar niet de moeite waard is om te bezoeken. Maar niets is minder waar! Deze gezellig stad aan de kust heeft een mooi oud centrum met meerdere bezienswaardigheden en erg veel gezellige restaurants en terrassen.

Leestip: 10 mooiste bezienswaardigheden van Zadar.

Hoewel Zadar misschien niet het meest pittoreske, UNESCO-waardige stadscentrum heeft, is de oude stad zeker een van de mooiste bezienswaardigheden van Zadar. De historische binnenstad ligt bijzonder idyllisch op een schiereiland aan de Kroatische kust. Daardoor wordt de oude stad aan drie kanten ingeklemd door zee en aan de oostkant door een groen park. Zowel aan oost-als noordzijde wordt de oude stad ommuurd door eeuwenoude stadswallen. Binnen die compacte begrenzing van zee en muur vind je een sfeervolle stad met bezienswaardigheden, restaurants, winkelstraten, laantjes en pleinen.

In het hart van het oude centrum vind je de iconische Kerk van Sint Donatus, een bijzonder rond gebouw waar je ook binnen een kijkje kan nemen. Direct daarnaast staan ook twee andere belangrijke bezienswaardigheden van Zadar, namelijk de kathedraal van Zadar met haar klokkentoren en het eeuwenoude Romeinse forum.

Andere hoogtepunten die je niet mag missen? Het Zeeorgel en de Zonnegroet, gelegen aan de boulevard en bijzondere moderne kunstwerken. Vooral het Zeeorgel van Zadar is inmiddels uitgegroeid tot een icoon voor de stad. Het is een uniek muzikaal kunstwerk: met het binnenkomen van iedere golf maakt het Zeeorgel een mooi geluid, waardoor een mooie melodie wordt gevormd door de zee. Bezoek het Zeeorgel bij voorkeur tijdens zonsondergang, wanneer hier veel bezoekers verzamelen om zowel van de muziek als de ondergaande zon te genieten.

City walls Zadar

Overnachten in Zadar

Overnachten in Zadar doe je bij voorkeur in een hotel in of rond het oude stadscentrum. Je vindt de historische binnenstad compact op een schiereiland voor de kust. Zorg voor een fijne slaapplek op dat schiereiland, bij de haven aan de noordrand van het schiereiland of bij het schiereiland in de buurt. Maar ook direct aan het strand iets ten noorden van Zadar vind je heerlijke opties, waar je in alle luxe en rust kan genieten van de zee, de (buiten)zwembaden en de zon.

Een aantal mooie hotels in Zadar zijn:

  • Teatro Verdi Boutique Hotel voor een modern, strak hotel in de oud binnenstad met veel lovende reviews van hotelgasten.
  • Boutique Hostel Forum voor een budgetvriendelijke optie in het hart van de stad aan een voetgangerszone. Er zijn zowel stijlvolle privékamers als slaapzalen.
  • Art Hotel Kalelarga voor een prachtig luxehotel in de oude stad met een interieur met veel natuursteen en beige tinten.

Twee prachtige resorts iets buiten Zadar zijn:

  • Falkensteiner Hotel Adriana voor een schitterend resort iets buiten Zadar, maar direct aan zee. Er is een buitenzwembad, binnenzwembad, tuin en spa.
  • Hotel Spa Iadera voor een schilderachtig luxerresort buiten de stad. Het hotel ligt aan zee en heeft een grote tuin met vier zwembaden en een eigen wellness.

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: