Mexico

5x de beste koffie in Tulum

Als groot liefhebber van espresso kon Sebastiaan tijdens onze lange reis door Midden-Amerika eindelijk zijn hart ophalen in Tulum. In een stad zo druk bezocht als Tulum is natuurlijk ook behoefte aan echt goede koffie. En dan niet alleen van die #instapretty cappucino’s, maar espresso van echt goede kwaliteit. Dit zijn de vijf must-visits voor de beste koffie in Tulum.

#1 Tulum Art Club

|
vegan hotspot in downtown Tulum

Deze hotspot voor smoothiebowls, scrambled tofu en avocado toast is gericht op reizigers en expats. Hier kom je voor vegan ontbijt en lunch tussen de kunst en die kunst is dus ook te koop. Het is ook een fijne werkplek voor expats en die zul je er dus veel zien zitten. Daar hoort natuurlijk ook echt goede koffie bij en die is door Sebastiaan goedgekeurd.

Tip: Tulum Art Club hoort inmiddels bij Raw Love, een vegan hotspot aan het strand. Je kent deze spot misschien vooral van de onwijs mooie entreepoort: een houten kunstwerk in de vorm van een persoon.

Koffie in Tulum, Mexico | Coffee | The Orange Backpack

#2 Del Cielo

|
favoriete ontbijt in Tulum

Zonder twijfel onze ontbijtfavoriet in downtown Tulum. Eggs benedict of omelet? Het duurde even voor het op tafel kwam, haar het is allemaal even lekker. Sebastiaan heeft ook nog dagenlang gesproken over de heerlijke espresso.

#3 Coati Café

|
koffiebar bij het strand

Bij dit schattige koffiezaakje hebben we behoorlijk wat foto’s geschoten, maar die nacht werd camera en alles wat we hadden gestolen van onze hotelkamer. Dag, foto’s dus ook helaas. Dit is een van de weinige hotspots in Tulum die zich uitsluitend op koffie richt. Je vindt Coati niet in downtown Tulum, maar tussen alle designboetieks, luxe hotels en hippe restaurants aan de strip bij het strand.

Tulum in Yucatan, Mexico | The Orange Backpack

#4 Prieto

|
frozen yoghurt én koffie

Tegenover Tulum Art Club in downtown Tulum vind je Prieto. Deze spot staat bekend om de frozen yoghurt – waaronder een met houtskool, hoe bizar – maar serveert ook serieus goede koffie.

#5 Ki’bok

|
bekendste koffiebar in Tulum

Dé bekendste koffiespot in heel Tulum is Ki’bok in downtown centrum. Het is hier altijd druk en de koffie is altijd goed. Het zou een heel fijne werkplek zijn, als de wifi het ook daadwerkelijk goed deed. De wifi van de buren is trouwens wel top, just saying..

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: