Mexico

Koox Casona 3 Marias, onze home away from home in Merida

Wie een paar dagen in kleurrijk Merida wil doorbrengen, zoekt natuurlijk een mooie en fijne slaapplek in hartje centrum. Laat Koox nou precies in die behoefte voorzien met niet één, maar meerdere kleinschalige boutique hotels! Wij mochten komen slapen in het prachtige Casona 3 Marias en wilden eigenlijk niet meer weg.

Merida is een grote stad, maar de leuke pleintjes, gezellige koffietentjes en interessante musea liggen ideaal op loopafstand bij elkaar. Midden in dat centrum heeft Koox prachtige boutique hotels. Wij sliepen in Casona 3 Marias en waren helemaal weg van het stijlvolle interieur en heerlijke comfort.

Tip: lees hier onze complete city guide voor Mérida!

De centrale hal heeft sfeervolle pilaren, kleurrijke portretten van de nationale held Frida Kahlo en een diepblauw zwembad. Aan die centrale hal sliepen wij in kamer 3. Of kamer? Meer een zaal. Want de kamer is heerlijk ruim en het prachtige, hoge plafond benadrukt dat nog meer. Daar past natuurlijk een flink bed in en laten wij nou groot fan zijn van comfortabele kingsize bedden. We sliepen zelden zo goed als in Merida.

De badkamer was ook al zo fijn. Neutraal en stijlvol in natuurtinten, grote zachte handdoeken en heerlijk ruim en schoon. Een welkom verschil met de koude douches in de off the grid ecolodges waar we in Mexico ook vaak hebben geslapen.

Dat klinkt als een onbetaalbaar duur hotel, maar dat is Casona 3 Marias zeker niet. In het kader van onze samenwerking mochten wij twee nachten logeren, maar zelf boekten we enthousiast een derde nacht bij. Voor maar 40 euro! Benieuwd naar de actuele prijzen? Check ze hier!

Met Casona 3 Marias biedt Koox stijlvol en betaalbaar comfort op een centrale locatie in Merida. Wij werden verliefd, zowel op de kleurrijke stad als dit heerlijke hotel.

Koox Casona 3 Marias