Nederland

10x bijzonder overnachten in Limburg

Van alle provincies van Nederland heeft Limburg misschien nog wel het meeste een vakantiegevoel. Met een zangerig dialect, prachtige natuur én de meest bijzondere overnachtingen waan je je in Limburg even in het buitenland. Wij verzamelden voor jouw de tien meest bijzondere slaapplekken in Limburg, waaronder sprookjesachtige kastelen, luxe glampingtenten en de ultieme wellness-plek.

10 bijzondere overnachtingen in Limburg

#1 Glamping in Noord-Limburg

Ven-Zelderheide | Op een kleinschalig vakantiepark in Noord-Limburg vind je de meest bijzondere overnachtingen in luxe glampingtenten. Van enorme tipi’s met stijlvolle inrichting tot ronde domes met een fenomenaal uitzicht. Op comfort hoef je voor deze kampeerervaring echt niet in te leveren. Alle slaapplekken hebben comfortabele boxspringbedden en de domes zijn zelfs voorzien van een badkamer. Het vakantiepark is een paar jaar terug gevestigd op een groene plek met vijvers en siertuinen, waar ooit een tuinencomplex van vier hectare lag dat onderdeel was van de mooiste tuinparken van Nederland. Verspreid over dit oude tuinpark staan nu dus de meest bijzondere luxe tenten voor een unieke trip naar Limburg.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van tipi Sunrise, tipi Sunset, Panorama Dome 1, Panorama Dome 2 en Oranjerie

Tipi Sunset | Parc Buitengewoon in Limburg
Panorama Dome | Parc Buitengewoon Limburg

#2 Slapen in Limburgs kasteel TerWorm

Heerlen | Als je aan een bijzondere slaapplek in Limburg denkt, dan kun je de vele kasteelhotels in onze meest zuidelijke provincie niet overslaan. Bijzonder mooi is kasteel TerWorm in Heerlen. Het kasteel dateert uit de veertiende eeuw en heeft dus ook een authentiek middeleeuws uiterlijk met torentjes en een gracht. Tot 1988 hoorde het kasteel bij de mijn, waarvan de gangen onder het kasteel lopen, en woonden onder andere de opzichters op in het monumentale gebouw. Tien jaar later werd het kasteel grondig gerenoveerd en omgebouwd tot luxe hotel. Er zijn nu veertig kamers en suites, allemaal royale kasteelkamers met klassieke details. Wel heel bijzonder is de ronde torenkamer of poortwachterssuite boven de oude toegangspoort. TerWorm ligt op een prachtig landgoed van 200 hectare. Je kunt hier heerlijk wandelen door Franse siertuinen en het natuurpark.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van kasteel TerWorm.

Bijzonder overnachten Limburg | Kasteel Terworm

#3 Poortgebouw Kasteel Borgharen

Maastricht | Voor een originele bed & breakfast in Maastricht moet je bij Kasteel Borgharen zijn. In het poortgebouw kan je namelijk heel bijzonder overnachten! In het eeuwenoude gebouw tref je een bad op pootjes, authentiek balkenplafond en sprookjesachtig torentje aan. Gasten krijgen ’s ochtends een uitgebreid ontbijt en kunnen tijdens hun verblijf genieten van de kasteeltuin. Het kasteel ligt aan de rand van Maastricht, maar met de fiets ben je al in 10 minuten in het centrum.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Poortgebouw Kasteel Borgharen.

Poortgebouw Kasteel Borgharen - Maastricht

#4 Romantisch overnachten op een Teaching Hotel

Maastricht | Als je de combinatie school en kasteel hoort, denk je waarschijnlijk aan Zweinstein uit de Harry Potter-serie. Maar ook in Maastricht is er een school in een kasteel gevestigd en jij kan er slapen! Het Teaching Hotel is namelijk een kasteelhotel waar de studenten van de Hotel Management School Maastricht leren hoe je zo’n hotel nou precies runt. De locatie voor dit bijzondere concept is het dertiende-eeuwse Château Bethlehem, waar verschillende designers 26 kamers hebben mogen inrichten. Het resultaat zijn stuk voor stuk unieke kamers in de sprookjesachtige omgeving van een middeleeuws kasteel.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Teaching Hotel Château Bethlehem.

Origineel overnachten in Limburg: Teaching Hotel Maastricht op Kasteel Bethlehem

#5 Overnachten in een oud klooster

Sittard | Hotel Merici is gehuisvest in een van de mooiste plekken van Limburg: een voormalig klooster uit in het centrum van Sittard. De naam van het hotel verwijst naar de eeuwenoude geschiedenis. Angela de Merici was de stichtster van de kloosterorde die ooit in het Ursulinenpensionaat meisjesonderwijs gaf. Het Ursulinenpensionaat was onderdeel van het kloosterkwartier uit Sittard, wat bestaat uit zeven monumentale gebouwen rondom de basiliek. Vanaf het kloosterhotel in het oude pensionaat verken je dus makkelijk de mooiste historische gebouwen van de stad. In de hotelkamers en -suites is die historische sfeer vervangen voor een luxe en moderne uitstraling, voorzien van alle luxe.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Hotel Merici.

Kloosterhotel Merici Sittard Limburg

#6 Koninklijke Buitenplaats Vaeshartelt bij Maastricht

Maastricht | Als je vorstelijk wilt overnachten vlakbij Maastricht, moet je bij Buitenplaats Vaeshartelt zijn. Op een prachtig landgoed met eeuwenoude bomen, een bos én lama’s staat een eeuwenoud kasteel. Ooit voorbehouden aan vorsten en edellieden, maar tegenwoordig kan iedereen zich hier prins en prinses voelen door een nacht in het kasteelhotel te komen slapen. De geschiedenis van het kasteel bij Maastricht gaat eeuwen terug. Van hoeve tot luxe buitenverblijf tot buitensporig cadeau aan koning Willem II. De hotelkamers zelf zitten in een nieuwe vleugel en zijn verrassend neutraal ingericht, maar de rest van Vaeshartelt ademt nog echt de oude allure die je in een kasteel denkt te vinden. Buitenplaats Vaeshartelt heeft meerdere restaurants in prachtige zalen én je zit hier goed voor fijne boswandelingen op het landgoed.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Buitenplaats Vaeshartelt.

#7 Back to basic in een Mongoolse yurt

Valkenburg | Op een prachtig groen plekje in Zuid-Limburg kan je voor een originele overnachting terecht in een back to basic-yurt. Deze authentieke Mongoolse nomadentent staat op een eigen stukje groen met kippen en varkens in het Geuldal. In de ronde tent vind je een houtkachel om je ook in de koudere maanden heerlijk op te warmen. Voor een keuken en ecotoilet moet je in een aparte blokhut zijn.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van de yurt in Valkenburg.

Mongoolse Yurt Valkenburg

#8 Kleurrijk designhotel The Dutch

Maastricht | In onze favoriete Maastrichts buurt Wyck vind je het meest bijzondere hotel van de stad terug. The Dutch is een populair designhotel waarvan de stijl moeilijk te omschrijven is. Kleurrijk, bijzonder en eclectisch is in ieder geval van toepassing op het interieur met flamingo’s, pasteltinten, een urban jungle en retro sfeer. Het bonte geheel is een tikje fout, maar wij vinden het prachtig. Alle 49 kamers hebben een andere stijl en inrichting, dus ook als je hier vaker komt, kan je je weer laten verrassen. Met een centrale ligging in Wyck zijn de leukste restaurants en mooiste bezienswaardigheden van Maastricht allemaal op loopafstand.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van The Dutch.

Leestip: 16 originele slaapplekken en designhotels in Maastricht.

#9 Romantisch kasteelhotel Geulzicht

Berg en Terblijt | In de Limburgse bossen en aan de rand van natuurreservaat Ingendael ligt het idyllische kasteel Geulzicht. Het is een vrij jong kasteel, want het werd ‘pas’ aan het eind van de negentiende eeuw gebouwd. Het was in die tijd onder de rijken mode om een prachtig vakantieverblijf te bouwen in historische stijl en zo ontstond een kasteel in middeleeuwse sferen in het groene Geuldal. Ook het interieur werd zo ontworpen dat het deed denken aan vervlogen tijden, dus met grote haarden, plafondschilderingen en veel marmer. Die sfeer is nog altijd bewaard gebleven in het kasteelhotel waar je vandaag terecht kan voor een bijzondere overnachting in Limburg. De suites zijn ook allemaal historisch ingericht en sommigen hebben een bijzonder, in de grond verzonken Romeins bad.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Kasteelhotel Geulzicht.

Bijzonder overnachten Limburg | Hotel Kasteel Geulzicht

#10 Relaxen in een wellnesshotel

Valkenburg | In Zuid-Limburg kan je ultiem relaxen in een luxe wellnesshotel op de top van de Cauberg. Thermae 2000 is heerlijk voor een dagje sauna en spa, maar je kan hier ook een fijne trip van maken door een overnachting bij te boeken in het wellnesshotel. De spa heeft een bijzonder ontwerp met meerdere piramidevormige gebouwen. En de mooiste hotelkamers? Die vind je in de top van de grootste glazen piramide! Vanaf daar heb je een geweldig uitzicht over de groene omgeving, want het hotel ligt middenin de Limburgse natuur.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Wellnesshotel Thermae 2000.

Leestip: 12 hotels met buitenzwembad in Nederland.

Wellnesshotel Limburg Thermae 2000

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: