Nederland

Bezoek Rotterdam-Noord voor de leukste hotspots in Rotterdam

Een van onze favoriete wijken van de stad is Rotterdam-Noord. Toeristen zul je hier zelden zien, maar de Rotterdammers zelf des te meer. Noord is eigenlijk een dorp op zich. Je hebt er geweldige adresjes als je van vintage interieuritems of kleding houdt. Maar zit je hier ook helemaal goed voor de beste koffiespots, een lokale bierbrouwerij, toffe hotspots én kunst. Laten we je verder voorstellen aan deze toffe wijk en aan de leukste hotspots in Rotterdam!

Vintage hotspots in Rotterdam

Vintage, retro en tweedehands kleding is nu populairder dan ooit. Laat Noord daar nou precies dé plek voor zijn in Rotterdam! Voor de mooiste retro meubeltjes moet je zijn bij Oudstijl of Ding&Dingen, maar voor voor kleding zijn er wel drie adresjes in Noord te vinden. De winkels zitten handig bij elkaar aan de Zwaanhals, een van de leukste straten in Noord.

  • Betje Krul Vintage (Zwaanshals 344)
  • Lily Scarlet (Zwaanshals 374)
  • Volle Kast (Zwaanshals 329A)

Maar daarmee ben je nog niet uitgeshopt in Rotterdam-Noord. Kookpunt is de grootste winkel in Rotterdam voor alles wat je maar nodig kan hebben in de keuken. Bij Whiskybase koop je de beste whiskey; bij Hop-In Bierwinkel de meest originele speciaalbieren; bij Barrels to Bottles topwijnen. Sla ook Jeroen bakt brood voor ambachtelijk zuurdesembrood niet over.

Eten en drinken in Rotterdam-Noord

Als je een hapje wil eten in Noord, zal daar nogal wat keuzestress bij komen kijken. Van ontbijt tot diner kan je hier bij meerdere toppers terecht en kiezen is niet makkelijk. Voor ontbijt raden we je De Brunch Club, Sappi of Hopper aan. Hopper ken je misschien wel uit het centrum en heeft de lekkerste koffie in Rotterdam-Noord. De bonen kan je ook kopen voor thuis.

Bij onze favoriet Wes Eettentje eet je gerechten uit het Midden-Oosten in een interieur dat een filmset van een Wes Anderson film zou kunnen zijn. Lof der Zoetheid is dé plek voor een high tea.

Onze favoriet voor Italiaans in Rotterdam-Noord is zonder twijfel GaleriAAA by Mangiare. In het centrum zijn nog twee Mangiare-zaken te vinden, maar die in Noord is het mooist. Alle kunst is van de kunstenaarsgroep AAA, waarvan de galerie in het pand ernaast zit. Een gat in de muur maakt het mogelijk om daar tussen het eten door even te gaan kijken. En wist je dat de mannen regelmatig ook live kunst maken bij Mangiare? Aanrader!

Rotterdams bier en de Oogstmarkt

Dan is Noord ook nog eens dé plek voor lokale lekkernijen. Op het Noordplein in Rotterdam-Noord is vrijwel iedere zaterdag de Oogstmarkt te vinden. Alle producten zijn lokaal en komen van niet meer dan 50 kilometer buiten de stad. Lokale producten zijn natuurlijk beter voor het milieu, maar het geeft ook een leuk beeld van wat er net buiten de stad plaatsvindt.

Ook wordt in Noord echt Rotterdams bier gebrouwen. Had je in Sebastiaans roadtrip langs de 30 leukste bierbrouwers van Nederland Rotterdam al zien langskomen? Rotterdam heeft meerdere lokale brouwers die speciaalbier van topkwaliteit maken. Een van onze favorieten is Brouwerij Noordt. Je kan hier speciaalbier kopen voor thuis, maar ook wat proeven in de taproom. Rondleidingen zijn er ook regelmatig.

Leestip: meer lezen over Rotterdam? Ga naar onze city guide van Rotterdam voor al onze tips voor onze hometown.

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: