De 6 leukste food markets in Londen

Als er iets is wat wij fantastisch vinden aan Londen, dan zijn het wel de markten en in het bijzonder de London food markets. Van vintage tot bloemen en van borrelen in een oud industrieel pand tot pizza’s in een klassieke markthal. Dit zijn onze zes absolute favorieten (en er staan nog wat extra overdekte toffe markten op onze kaart).

Londen | The Orange Backpack
Londen | Food Markets | Borough Market | The Orange Backpack

De leukste food markten in Londen

#1 Portobello Road

Hoewel je in Portobello ook food stands kan vinden, draait het hier toch voornamelijk om vintage. Toch vinden we deze markt zo leuk dat we deze jullie niet wilden onthouden in dit lijstje. Portobello verwijst naar Portobello Road, een populaire straat in de wijk Notting Hill. Vooral op zaterdag worden op de markt antiek en vintage items verkocht, maar dan is het ook wel erg druk. Doordeweeks kun je er voor vintage spullen en kleding terecht in de vintagewinkeltjes in de straat. Ik kocht er voor 15 pond een retro bloemenjurk waar ik helemaal verliefd op ben!

#2 Columbia Road

Columbia Road is op zondagochtend een gezellige drukte. Terwijl de rest van de stad nog uitgestorven is, komen hier alle locals samen om plantjes en bloemen te kopen op de bloemenmarkt. Langs de weg vind je ook een paar kleine bakkertjes om met wat zoetigheden te ontbijten. In een zijstraat vind je The Lily Vanilli Bakery in een schattig klein hofje voor koffie en sweets. Niet heel veel verder in Shoreditch kan je fijn ontbijten bij Allpress.

Tip: meer tips voor de beste koffiespots in Londen? Check onze free city map voor de leukste espressobars in de stad!

Londen | Food Markets | Borough Market | The Orange Backpack
Borough Market | South Bank | Londen | Food Markets | Borough Market | The Orange Backpack

#3 Borough Market

Maar het bekendst zijn natuurlijk de echte food markets in Londen. Op een plek vind je dan tientallen kraampjes met het lekkerste eten van de stad, het liefst allemaal heerlijk street food! De bekendste markten zijn misschien wel de Borough Market en Camden Market. Borough Market vind je heerlijk centraal op de South Bank aan de overkant van de London Bridge. Dit is de favoriet van Sebastiaan. Het bruist er van de mensen en de stands met lekker eten. De sfeer is gezellig en door de locatie onder de spoorbruggen ook wat rauw en industrieel. Een hidden gem kan je het niet bepaald noemen; dit is misschien wel een van de populaire food markts van heel Londen.

#4 Camden Market

Camden Market ligt in het noorden van Londen en is vooral op een zomerse dag een erg fijne plek. De markt ligt aan het water, dus maak na je borrel of lunch vooral ook een fijne wandeling langs de rivier richting The Regent’s Park. Op een zomerse weekenddag zal het hier overigens wel erg druk worden, dus wees daarop bedacht.

Camden Market Food Markt in Londen
Borough Market Food markt Londen

#5 Fulham Market Hall

Wil je naar een minder toeristische food market en je onder de locals begeven? Dan vind je bijvoorbeeld in het westen in de fijne wijk Fulham de relatief nieuwe Fullmann Market Hall waar in het weekend ’s avonds ook een dj draait. De pizza’s en churro’s zijn aanraders!

#6 Mercato Metropolitano

Op de South Bank zijn wij helemaal weg van Mercato Metropolitano. Op deze hippe plek in een oud industrieel pand staat duurzaamheid centraal. Of misschien toch de sfeer en het onwijs lekkere eten? Hier komt heel Londen in het weekend samen voor een drankje en de street food. De keuze is gigantisch, want er zijn maar liefst twee grote hallen én nog een groot outdoor area gevuld met food stands. De sfeer is ongedwongen en je zult hier maar weinig toeristen zien.


Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: