Nederland

Stella Suites Boutique Hotel: bijzonder overnachten in Brabant

Op een zondagmiddag in maart rijden we af naar het Brabantse Goirle, vlak onder Tilburg, om ons een paar dagen te laten verwennen in het mooiste hotel in Noord-Brabant: Stella Suites Boutique Hotel. Dit kleinschalige hotel met maar acht suites ademt nog altijd de prachtige art nouveau-stijl van honderd jaar geleden, maar dan met moderne en stijlvolle kamers. Het worden drie dagen heerlijk genieten tijdens een bijzondere overnachting in Brabant!

Lees meer: hier vind je nog meer bijzondere overnachten in heel Nederland.

Stella Suites Boutique Hotel | Bijzonder overnachten Brabant

Liefdesnestje van Stella en Frits

Stella Suites Boutique Hotel vind je in Goirle, een dorp tegen Tilburg aan geplakt. In dit Brabantse dorp stichtte het liefdespaar Frits en Stella hun liefdesnest in dit art nouveau-gebouw uit 1902. Stella, of eigenlijk Sultanica Ionica, verkeerde ooit aan het hof van de Russische tsaar, maar vluchtte naar Roemenië. Daar ontmoette ze de Hollandse Frits van Puijenbroek. Zij gaf hem Nederlandse les en hij werd verliefd.

Frits kocht de bijzondere villa om de Russische Stella in Nederland te kunnen laten wonen. Stella was namelijk pas welkom in het Nederland van rond 1900, nadat Frits het pand kocht en hij beloofde om dit na hun overlijden aan de kerk na te laten. Sultanica werd al gauw Stella, wat beter uit te spreken is in Nederland. Het gebouw kwam bekend te staan als Villa Stella en nog altijd is het bijzondere pand in Goirle naar de excentrieke vrouw vernoemd.

Stella Suites Boutique Hotel | Bijzonder overnachten Brabant

Bijzonder overnachten in Brabant

Stella staat nu garant voor een bijzondere overnachting in Brabant, niet ver van de Belgische grens. Het gebouw is niet lang geleden aangekocht door Marleen, de nieuwe Stella, om hier een boutique hotel te startte. Onder haar leiding werd de villa in Goirle gerestaureerd, uitgebreid met een deel dat sowieso ooit gepland was om aan de villa te bouwen en ontstond het luxueuze Stella Suites.

Alles aan het hotel ademt art nouveau. Van de prachtige tegelvloer tot de kleurrijke glas-in-loodramen, van de groen geglazuurde tegels in de trap aan de voorgevel tot het krullerige balkonhekwerk. Maar dan wél met moderne luxe en comfort! De kamers hebben grote bedden waar je niet meer uit wilt komen, een heerlijke badkamer en vaak zelfs een groot bad. Alles in moderne stijl ingericht, maar wel met art nouveau-details zoals de prints in de lijsten boven het bed.

Er zijn maar acht suites en dat betekent dat er voldoende ruimte is voor een persoonlijke touch. Bij aankomst ligt er een lief welkomstkaartje voor ons klaar en het personeel en Marleen zelf zijn meer dan vriendelijk met tal van lokale tips.

Omdat (hotel)restaurants tijdens ons bezoek in maart 2021 gesloten zijn, staat op onze kamer een gedekte tafel klaar. Via Stella Suites kan je een uitgebreid diner bestellen en daar eten. En ook het fijne ontbijt wordt op de kamer geserveerd in plaats van de villakeuken in de kelder, al wil je dat ontbijt natuurlijk het liefst op dat heerlijke bed eten.

Stella Suites Boutique Hotel | Bijzonder overnachten Brabant

Stella Suites: een bestemming op zich

Vanuit Stella Suites is van alles te ondernemen in de omgeving van Goirle. Voor de ultieme ontspanning moet je om de hoek zijn bij de Thermen Goirle. Tilburg zelf is natuurlijk ook vlakbij en zit vol leuke musea en restaurants.

Als je meer de natuur wilt opzoeken, dan vind je veel prachtige bossen rondom Goirle. Vooral Klooster Nieuwkerk aan de rand van Goirle is een aanrader. Je kan hier terecht voor een hapje en drankje, maar het is ook het startpunt voor een mooie wandeling. De boswandeling is iets minder dan 6 kilometer lang en brengt je door het bos, langs prehistorische grafheuvels en over zandpaden.

Als wij bij Stella logeren, is veel natuurlijk niet geopend. Maar dat maakt voor ons bezoek eigenlijk weinig uit. Stella Suites is een bestemming op zich als oase om even helemaal tot rust te komen. Daar zijn geen musea, restaurants of andere uitstapjes meer voor nodig.

Stella Suites Boutique Hotel

art nouveau hotel in Brabant

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: