Nederland

Bijzonder overnachten op de Veluwe: zwerfhutten in het bos bij De Wije Werelt

Wij zijn dol op bijzondere slaapplekken en bij De Wije Werelt op de Veluwe zit je dan helemaal top. Op een stukje hei achterin dit park vind je namelijk de meest bijzondere hutten. Wij mochten een midweek logeren op dit prachtig stukje Veluwe met haar bossen, heide zandverstuivingen én zwerfhutten.

Zwerfhut De Wije Werelt | trekkershut Veluwe | Staycation | The Orange Backpack
Zwerfhut De Wije Werelt | trekkershut Veluwe | Staycation | The Orange Backpack

Bijzonder overnachten op de Veluwe: unieke zwerfhutten in het bos

De hutten van De Wije Werelt variëren in omvang en luxe: van piepkleine pods tot houten huizen met mosdak, en van vrijwel ieder huisje staat er maar een. Het zijn een soort trekkershutten, wat ze op De Wije Werelt de romantisch naam zwerfhutten geven. Ons huisje zitten een beetje in het midden qua luxe en omvang: het is niet heel groot, maar heeft wel slaapplek voor vier personen.

Wij mogen logeren in een zwerfhut met dakpannen tot de grond, een boom door het dak en planten op het platte dakje van de badkamer. Alles is van hout gemaakt, wat perfect past bij de bossen van de Veluwe. Onze hut wordt de Zwerfhut Van Gogh genoemd, een thema dat je terugziet in wat kleine details in de hut. Toch hebben voor ons niet die details, maar het prachtige ontwerp de wow-factor.

De hut is behoorlijk hoog en binnen zit dan ook een toffe slaapvide verstopt. Er is nog een bedstee, want deze hut is geschikt voor vier personen. Maar natuurlijk slapen wij het liefst hoog in de nok van onze zwerfhut! De badkamer is ruim en de keuken is van alle gemakken voorzien, maar verder is de hut niet groot. Waar bij hippe tiny houses alles is gericht op grote ramen voor licht en een slimme indeling, is de zwerfhut vooral knus. Door kleine ramen piept wat daglicht naar binnen en een kast van twee meter hoog deelt de ruimte op in een halletje en kleine zithoek.

Zo’n bijzondere zwerfhut is natuurlijk fantastisch, maar ook de omgeving lokt hier. Vanuit de trekkershut zijn we in twee minuten in het bos en in vijf minuten op een zandverstuiving. Eindeloze boswandelingen zijn hier dus een must-do. Als je er echt op uit wil, dan zijn ook Paleis Het Loo in Apeldoorn, Nationaal Park De Hoge Veluwe met het beroemde Kröller-Müller en een dagje Arnhem een aanrader.

Leestip: over de must-do’s op de Veluwe schreven we eerder al een uitgebreide blog met onze favorieten!

De houten natuurhuisjes van De Wije Werelt zijn de perfecte plek om helemaal te integreren in het Veluwse landschap. Zet in ieder geval op je planning om iedere dag de natuur in te duiken, want je zit hier helemaal goed voor de mooiste wandelingen.

Zwerfhutten op De Wije Werelt

unieke houten trekkershutten in het bos

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: