Reistips

Parkeren op het vliegveld, praktische bespaartips

Dat parkeren bij een vliegveld duur is, is algemeen bekend. Met name bij Schiphol moet je flink de buidel trekken. Gelukkig zijn er manieren om flink te besparen op de parkeerkosten. Vergelijken en op tijd reserveren zijn de sleutelwoorden. Hoe werkt dat precies? En is het misschien beter idee om je auto bij een parkeerplaats verderop te zetten en dus niet te parkeren bij de officiële parkeerplaats van de luchthaven? In dit blogartikel geven wij praktische bespaartips!

Parkeren bij Schiphol

Parkeren bij Schiphol is duur. Zeker als het gaat om een lang verblijf, waarbij je bovendien gebruik moet maken van een shuttlebus. De kosten voor het parkeren kunnen net zo hoog uitvallen als je vliegticket. Het is daarom slim om parkeeropties te vergelijken, waarbij je ook naar parkeerterreinen buiten het vliegveld kijkt. Ook is het een aanrader om tevoren te boeken. Dit kan je al gauw meer dan de helft van de parkeerkosten besparen.

Als je wilt besparen op parkeerkosten, is het verstandig niet de parkeerplaatsen van de luchthaven zelf te gebruiken. Er zijn rondom Schiphol allerlei parkeeraanbieders die op je auto kunnen passen tijdens jouw reis. Op het moment dat je weer in Nederland aankomt, staat je auto alweer klaar voor gebruik. Deze aanbieders verschillen sterk in prijs en liggen ook op verschillende afstanden van het vliegveld. Door ze te vergelijken, vind je de laagste prijs voor de beste kwaliteit.

goedkope vliegtickets vinden

Parkeren bij Eindhoven Airport

Parkeren bij Eindhoven Airport is een stuk goedkoper dan bij grote broer Schiphol. Alle officiële parkeerplekken zijn op korte loopafstand van de terminal. Daar kan je dus eigenlijk geen verkeerde keuze maken.

Wil je graag een meer budgetvriendelijke optie? Dan is het handig om gebruik te maken van parkeeraanbieders in de buurt. Zij letten op je auto en zetten je auto weer klaar, als je weer terugkomt. Het is een goed idee om via Parkos de verschillende aanbieders te vergelijken en dan je parkeerplaats te boeken. Extra handig zijn de verschillende filters die je kan gebruiken. Wil je gebruik maken van een shuttle of liever van valet parkeren, waarbij jouw auto voor je klaar staat bij de terminal? En wil je jouw auto overdekt parkeren, of is buiten ook goed? Als je op tijd reserveert, krijg je bovendien een leuke korting van de aanbieder. Zo bespaar je flink op de parkeerkosten.

goedkope vliegtickets vinden

Parkeren bij Rotterdam Airport

Rotterdam Airport heeft meerdere officiële parkeerterreinen die allemaal dichtbij de vertrek- en aankomsthal liggen. Zelfs de goedkoopste parkeeroptie (P5) ligt op maar 10 minuten lopen van de terminal.

Goed om te weten als je vanaf Rotterdam Airport vertrekt: op sommige parkeerterreinen kun je alleen parkeren als je eerst hebt geboekt. De budgetparking P5 is daar een goed voorbeeld van. Het is verboden het terrein op te rijden zonder reservering. Boek je alvast online, dan kun je ook een leuke korting krijgen.

Wanneer je gratis wilt parkeren in Rotterdam, is het aan te raden gebruik te maken van een P+R. Vlakbij het vliegveld vind je P+R Melanchtonweg en (wel flink wat verder) P+R Beverwaard en Nesselande. Vanaf hier reis je makkelijk met het openbaar vervoer naar het vliegveld. Dat scheelt heel wat kosten.

goedkope vliegtickets vinden

Tip: maak gebruik van openbaar vervoer en P+R

Het goedkoopst is natuurlijk om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Ook als je met de auto graag naar het vliegveld gaat. Wist je dat veel lang parkeren-plekken van het vliegveld alsnog met een shuttlebus werken, omdat ze zo ver van de terminals liggen? Dan kan je misschien net zo goed zelf een paar minuten de trein naar Schiphol of bus naar Eindhoven of Rotterdam Airport nemen en kiezen voor een gratis of goedkopere parkeerplek buiten het vliegveld.

Voor Schiphol kan je overwegen om te parkeren bij P+R Sloterdijk (10 minuten met de trein) en P+R Hoofddorp (4 minuten). Ook Haarlem Spaarnwoude is een optie (30 minuten en een overstap). Voor Eindhoven Airport wordt P+R Meerhoven aangeraden. Rotterdam Airport is goed met de bus bereikbaar. Er gaan rechtstreekse bussen naar P+R Melanchtonweg.