Thailand

Mijn bucketlist voor een derde Thailand-trip

Al twee keer reisde ik naar Thailand, maar ik kan er geen genoeg van krijgen. Zo graag zou ik een derde keer naar Thailand afreizen. Ik zou er dan minstens een maand rond willen reizen om alles van het land te zien. Mijn wishlist heb ik al klaar!

Mijn bucketlist voor Thailand

#1 Het land verkennen met een tuktuk

Thailand staat bekend om haar tuktuks. Heel Bangkok is er vol mee! Ik zou het land maar wat graag verkennen met mijn eigen tuktuk. Ik zou de tuktuk eerst ombouwen om aan al mijn wensen te voldoen. Opslagruimte voor onze backpacks in de bankjes en hangmatten voor een middagdutje zou ik in ieder geval graag willen. Met onze tuktuk zouden we wekenlang op een laag tempo door het land rijden en er zoveel mogelijk van zien!

#2 Het bergachtige noorden bij Mae Hong Son en Pai

Ik bezocht Chiang Rai en ook de bergen en jungle rondom Chiang Mai, maar nog niet het uiterste noordwesten. Er wordt gezegd dat dit deel van Thailand zo’n interessante mix van Thais en Birmees is dat het een geheel eigen land lijkt. De Mae Hong Son loop schijnt de tofste roadtrip te zijn in heel Thailand. Ook een must is populair en picture perfect Pai!

#3 De eeuwenoude tempelcomplexen van Sukhothai en Phanom Rung

Naast Ayutthaya vlakbij Bangkok vind je de mooiste eeuwenoude tempels in Sukhothai en Phanom Rung Historical Park . Vlakbij Sukhothai zijn ook de tempels van Si Satchanalai-Chaliang Historical Park mij aangeraden als geweldige off the beaten track optie.

#4 Openluchtmuseum Muang Boran (Ancient City)

De mooiste en vreemdste tempels bij elkaar? Het openluchtmuseum Muang Boran schijnt het allemaal te hebben. Je hoort er niet vaak over, maar het schijnt een bizar attractiepark te zijn. Het museum zou vol staan met replica’s van de bekendste tempels van het land. Dus je maakt hier gelijk een toffe tour door het land in een dag! Het openluchtmuseum is vlakbij Bangkok, dus een ideale dagtrip vanaf de hoofdstad.

#5 The Airplane Graveyard in Bangkok

Een attractie waar je iedereen nou wel over hoort? Het kerkhof van vliegtuigen bij Bangkok! Ik ben twee keer in Bangkok geweest, maar heb deze plek nooit bezocht. Het mag misschien wat toeristisch zijn, toch zou ik deze absurde en onaardse plek graag bezoeken. Bekijk de foto’s online en je zult ongetwijfeld deze dagtrip ook willen maken.

#6 Khao Sok National Park

Het zuiden van Thailand staat bekend om haar stranden, maar wist je dat je daar ook dit toffe nationaal park hebt? Iets meer naar het binnenland van Thailand kan je in dit park meerdaagse junglehikes doen, watervallen bezoeken en azuurblauwe meren met kalkstenen rotsen bezoeken. Een boottrip ziet er geweldig mooi uit op de online foto’s en staat dus absoluut op mijn wensenlijst!

#7 Bountystranden en -eilanden in het zuiden

Ik ben niet het type om dagenlang op een strand te liggen, maar de prachtige stranden en eilanden in het zuiden van Thailand wil ik dolgraag zijn. Tijdens mijn reis door Thailand bezocht ik alleen het strand in Hua Hin, niet ver ten zuiden van Bangkok. Maar het verre zuiden heb ik overgeslagen. Tijd om op een volgende trip het prachtige zuiden aan te doen! Een Thaise vriend raadde mij Ko Lipe aan, welk strand of eiland zou jij kiezen?