Guatemala

Guatemala-Stad: verken de hoofdstad van Guatemala

Gave muurschilderingen, historische gebouwen en hippe hotspots. Guatemala-Stad heeft meer te bieden dan je zou vermoeden. Waar veel reizigers de hoofdstad van Guatemala overslaan en direct doorreizen van het vliegveld naar Antigua, bleven wij wel een nacht en dag in de City. We verkenden de stad, verzamelden de leukste hotspots en raden jou aan hetzelfde te doen!

Veiligheid in Guatemala City

De belangrijkste reden voor reizigers om de hoofdstad te vermijden, is de onveiligheid ervan. Guatemala-Stad is nog altijd niet de meest veilig reisbestemming, maar wordt dat steeds meer. Wij hebben ons uiteindelijk geen moment onveilig gevoeld. Daarvoor hebben we ons ook goed aan de tips gehouden die ons waren meegegeven.

Ons was geadviseerd om niet ’s avonds op straat te lopen en altijd een taxi of Uber te nemen (je kunt je hier aanmelden voor Uber). Ook was een belangrijke tip om bepaalde zones te vermijden. De belangrijkste zones voor jou als reiziger vallen daar niet onder, dus beperk je bezoek vooral tot die plekken. Natuurlijk moet je altijd op je spullen letten, zoals overal. Loop niet onnodig met dure spullen over straat en let goed op je tas en zakken.

De zones van Guatemala-Stad

Het historische centrum in Zona 1

Guatemala City is opgebouwd in een grid en meerdere zones. Voor jou als reiziger zijn vooral Zona 1, 4, 10 en 13 relevant. In Zona 1 vind je alle historische gebouwen, pleinen en de kathedraal. Dit is ook de plek waar je de goedkoopste slaapplekken en restaurantjes kan vinden. Leuk is ook een bezoekje aan de overdekte, lokale markt. Je kan hier vrijwel alles kopen en er is ook een food court om het lokale eten te proberen.

De hipste hotspots in Zona 4

Onze favoriet is Zona 4. De wijk wordt ook wel het Brooklyn van Guatemala genoemd, omdat het zo urban, industrieel, artistiek en upcoming is. Je ziet er veel street art en kan er geweldig eten en drinken bij toffe hotspots. Onze favorieten zijn food court La Esquina, koffie en muurschilderingen bij 4 Grados Norte en koffie op een toplocatie bij Coffee District. Check onze kaart bovenaan en onderaan dit artikel voor meer favorieten en waar je ze precies kan vinden.

Musea en luxe in Zona 10 en 13

Bezoek je de hoofdstad om meer te weten te komen over Guatemala? Dan moet je in Zona 10 en 13 zijn. Hier zijn de belangrijkste musea gevestigd en dit is een van de meer luxe wijken van de stad.

De beste slaapplekken in Guatemala City

Wij mochten slapen bij een van de beste budget plekken in de stad: Capsule Hostel in Zona 4. Het is niet luxe en brandschoon, maar de kamers zijn basic en degelijk, de sfeer is goed en de staff is vriendelijk. En het ontbijt met pancakes is geweldig!

Wil je in een andere Zona slapen? Of is Capsule Hotel volgeboekt? Hier vind je onze selectie van andere leuke slaapplekken in Guatemala-Stad.