Guatemala

5x bijzonder overnachten in Rio Dulce in Guatemala

Bijzonder overnachten in Rio Dulce? De jungle, brulapen, meren, rivier, tropische sfeer en prachtige natuur van de Rio Dulce-regio maken dit tot een van de meest bijzondere plekken van Guatemala. Een bezoek aan Rio Dulce is niet compleet zonder een prachtige slaapplek. Die liggen niet in de dorpjes, maar juist verstopt in de jungle aan of zelfs op de rivier. Tijdens onze dagen in de regio bezochten we er meerderen en verzamelden we voor jou zo de meest originele overnachtingen in Rio Dulce!

Booking.com

Waarom Rio Dulce een bezoek waard is

Dit prachtige gebied van jungle, meren en de Rio Dulce-rivier is een totaal ander Guatemala. Vergeet even de koloniale dorpen en vulkanen, want je brengt hier een aantal dagen door in een prachtig jungleparadijs vol tropische vogels en luidruchtige brulapen. De tropische sfeer en prachtige natuur maken dit gebied een must op jouw reisroute door Guatemala

Leestip: wat te doen in Rio Dulce.

Het hoogtepunt van de Rio Dulce-regio is de rivier met dezelfde naam. Je kan in de omgeving het San Felipe-kasteel, de Finca El Paraiso-watervallen, de Seven Altars, de hot springs Agua Caliente en Playa Blanca bezoeken, maar uiteindelijk draait het om de Rio Dulce-rivier. Je verkent het gebied – en dus ook die bezienswaardigheden in de regio – het best vanaf het water. Je kan een boottour boeken of een privéboot regelen, maar het is leukst om zelf of met een gids in een kajak of kano het water op te gaan. Wij kozen er voor om op eigen houtje een ochtend via zijriviertjes door de jungle te peddelen. We werden zelfs getrakteerd op een groep brulapen hoog in de bomen!

Het dorpje Rio Dulce stelt weinig voor, maar de andere tegenhanger aan de rivier is het kleurrijke Livingston. De boottocht vanaf Rio Dulce naar Livingston is werkelijk prachtig met eilandjes vol vogels, weelderige jungle en een prachtige canyon. Maar ook Livingston zelf is een leuke plek om te bezoeken vanwege de bijzondere Garifuna-cultuur die je vrijwel alleen hier kan vinden. De Garifuna zijn de afstammelingen van een slavenschip dat schipbreuk leed, waarna ze zich als vrije mensen in het Caribisch gebied hebben gevestigd. Hun taal, muziek en cultuur is Afrikaans met Caribische invloeden. Een unieke cultuur die totaal anders is dan de andere etnische groepen in Guatemala.

5 unieke hostels en hotels in Rio Dulce

#1 Boatique Hotel & Marina

Van alle hotels in Rio Dulce is deze zonder twijfel het mooist. Huisjes van hout en bladeren daken. Aan het water en middenin de jungle. ’s Avonds wordt alles magisch verlicht met lampjes voor een magische sfeer. De letterlijke highlight van Boatique is het grote gebouw met de common areas, het restaurant en de grote suite. De loungestoelen en hangmatten maken dit een heerlijke plek om te relaxen. In een houten kajak van het hotel verkenden wij urenlang het water rondom Boatique. We hebben zelfs een apenfamilie weten te spotten. De natuurlijke materialen, bijzondere junglelocatie en sfeervolle lampjes gaven ons het gevoel in een jungleparadijs te zijn!

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Boatique Hotel.

Boatique Hotel and Marina | Rio Dulce | Guatemala

#2 Dreamcatcher Eco Lodge

Dreamcatcher ligt niet ver van Boatique en dus ook vlakbij het dorp Rio Dulce. Onze voorkeur gaat uit naar Boatique vanwege de heerlijke common areas en de idyllische sfeer, maar ook Dreamcatcher is een prachtige plek om te overnachten in Rio Dulce. Het eten is er heerlijk – maar wel aan de prijs – en de natuurlijk omgeving is prachtig. Je hoort regelmatig de brulapen in de jungle roepen en de eigenaresse zal je helpen om excursies in de regio te regelen.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Dreamcatcher.

#3 Hotellito Perdido

Dit idyllische hotel ligt een stuk verder van het dorp Rio Dulce en dichterbij Livingston. Nog voorbij het meer El Golfete, maar nog voor de canyon ligt het populaire Hotellito Perdido op een afgelegen locatie aan een zijrivier. Alle kamers hebben een slaapkamer met comfortabel tweepersoonsbed op de bovenverdieping en beneden een eigen zithoek. Ze hebben ook allemaal uitzicht op de jungletuin of op het water van de rivier. Sommige hebben een eigen terras met hangmatten om het idyllische plaatje compleet te maken. Ver van de bewoonde wereld verwijderd, kom je hier helemaal tot rust. Een verblijf bij Hotellito Perdido is een onvergetelijke ervaring!

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Hotellito Perdido.

El Hotelito Perdido Rio Dulce Guatemala

#4 Finca Tatin

Ook deze accommodatie in Rio Dulce ligt verder van de bewoonde wereld verwijderd, niet ver van Hotellito Perdido verwijderd. Er is een slaapzaal, maar het hotel biedt ook prachtige cabins van natuurlijke materialen. Ze hebben allemaal uitzicht op de jungle of het rivierwater. Deze prachtige accommodatie heeft een grote tuin, een heerlijk terras en een gedeelte met hangmatten. Wifi is er niet, zodat je je volledig kan losmaken van je dagelijks leven.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Finca Tatin.

#5 Tortugal Boutique River Lodge

Dit boetiekhotel vind je tussen het dorp Rio Dulce en het fort in aan de oever van de rivier. Er is een duikplatform, je kunt gratis gebruik maken van de kajaks en op een drijvend zonneterras in het water staan ligstoelen voor je klaar. Alle kamers hebben uitzicht op de rivier, waarmee dit een perfecte overnachting in Rio Dulce is om optimaal van die riviergebied te genieten.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Tortugal Boutique River Lodge.

Tortugal Boutique River Lodge Rio Dulce Guatemala

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: