Guatemala

Eten en drinken in Antigua Guatemala: de 13 leukste koffiespots

Antigua is onze favoriete plek in Guatemala. Kleurrijke straten, prachtige vulkanen, historische ruïnes, fantastische restaurants én de beste koffiebars is wat de stad te bieden heeft. De vroegere hoofdstad van Guatemala is populair bij expats en waar expats zijn, zijn hippe koffiespots met goede wifi voor werkmogelijkheden. Sebastiaan kon als espressoliefhebber hier zijn hart ophalen en dat hadden we ook wel verdiend na het beklimmen van twee vulkanen.

De 13 leukste koffiespots in Antigua Guatemala

#1 Artista Cafe

De inrichting zal je met al dat roze en goud meteen opvallen, maar de koffie zal je bijblijven. En het goede internet, want dit is echt een topplek voor digital nomads in Antigua Guatemala. Ontbijt en taart zijn hier ook aan te raden.

#2 Fat Cat Coffee House

Deze koffie was alles wat we ons konden wensen, toen we terugkwamen van de vulkanen. De koffie is top en de chai latte overigens ook. De sfeer is no nonsense en low key. Hetzelfde geldt voor de eenvoudige inrichting.

#3 Fernando’s Kaffee Antigua

In een rustige binnentuin wordt hier topkoffie geserveerd. Op het erg uitgebreide menu staan ook crêpes. Just saying.

#4 The Refuge

Als een koffiespot zijn eigen bonen heeft, weet je dat je goed zit. Zo ook bij Cafe Cafe. Alles staat in het teken van koffie. De grote koffiebar domineert de ruimte. De plekjes aan de bar zijn dan ook top als je de barista aan het werk wil zien.

#5 La Vid Coffeeroosters

Hier draait simpelweg alles om koffie. Veel meer kan je hier dan ook niet krijgen en dat belooft doorgaans veel goed. Die belofte wordt hier ook zeker waargemaakt. Dit is echt koffie van topkwaliteit.

#6 Bella Vista Café

De koffie is prima, maar je komt hier vooral voor het uitzicht. Vanaf dit café heb je namelijk uitzicht op prachtige vulkaantoppen, waaronder de Fuego die om het kwartier uitbarst. Aan het eind van de dag is het hier superdruk voor een mooie zonsondergang.

#7 Cafe Cafe Guatemala

Deze koffiespot ligt aan een van de grootse pleinen van de stad, maar je zou er toch zo voorbij lopen. Niet doen, want binnen schuilt een van de leukste koffiebarren van Antigua. Deze koffiespot heeft ook zijn eigen bonen, dus dan weet je dat de kwaliteit goed is.

#8 Republic Cafe

Een van de hippere plekjes een echte hidden gem. Republic serveert koffie van hoge kwaliteit. Deze plek mag je dus echt niet overslaan als koffieliefhebber of koffieconnoisseur.

#9 Café Estudio

Hier drink je niet alleen goede koffie, maar ook serieus lekkere biertjes. Het fijne is dat je hier zowel binnen als heerlijk buiten kunt zitten. Estudio is een heerlijk rustig plek, net buiten alle drukte.

#10 Rainbow Café

Rainbow heeft een fijne binnenplaats met veel licht en sfeer. Overdag kom je hier voor koffie en ontbijt, maar ’s avonds is dit een van de leukste bars in Antigua Guatemala. Er worden dan ook veel activiteiten voor reizigers georganiseerd. Bij de deur hangt altijd wel een lijstje wat er die week op het programma staat.

#11 Café Sol

Café Sol ligt wat buiten het centrum, maar die omweg wordt beloond met een van de leukste koffietentjes van Antigua. De koffiebar heeft een leuke balans tussen superhip en heerlijk comfortabel. Een aanrader!

#12 Café La Parada

La Parada ligt in een mooi plein het noorden van Antigua, vlakbij de karakteristieke gele kerk. Het café is recht toe, recht aan. Maar de koffie is dikke prima.

#13 Cafe Boheme

Boheme raden we aan als gezellige koffiebarretje met een ontspannen sfeer. Vergeet hier ook zeker niet om een stukje taart te bestellen!

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: