Marokko

De beste simkaart voor Marokko

Zonder zorgen verdwalen in de Marokkaanse medina’s? En dus op zoek naar de beste internetoptie in Marokko? Wij hebben het net allemaal uitgezocht, en die info geven we graag door.

De meeste simkaarten in Marokko hebben heel weinig data en zijn – ook naar Europese maatstaven – erg duur. Met ons internetgebruik jagen we dat er zo doorheen. Wij zochten daarom naar de beste optie voor een simkaart met onbeperkt internet in Marokko.

Dus als jij ook #digitalnomad wil kunnen werken, of net zo’n internetjunk bent als wij, dan zijn dit de twee beste opties.

Optie 1: Holafly eSIM

We vonden een aanbod voor 20 dagen onbeperkt internet voor €57 voor een eSIM van Holafly. Je zit dan op het netwerk van Maroc Telecom, de beste provider.

Voordelen? Gemakkelijk op te zetten en zekerheid van onbeperkt internet gelijk zodra je in het land bent. Sebastiaan had hierdoor al internet op zijn telefoon, toen we nog op de boot vanuit Spanje zaten en dichtbij genoeg waren om het Marokkaanse netwerk te ontvangen.

Nadelen? Het blijkt niet te werken als hotspot, dus je kunt het niet delen met andere apparaten. Overigens vonden we daar wel een workaround voor met de app Netbridge. Dat werkte alleen niet feilloos en het internet op de andere apparaten was voor ons te traag om fijn te kunnen werken.

We vinden de prijs bovendien best hoog voor maar 20 dagen, als we dat vergelijken met wat je in de meeste Europese landen betaalt.

Optie 2: simkaarthack bij Inwi

Inwi biedt allerlei prepaidbundels aan met een beperkte hoeveelheid data, maar helaas geen bundel met onbeperkt internet. Of toch wel? Hoewel het niet tot het officiele aanbod van Inwi hoort, kan je in een Inwi-winkel wel vragen om een kaart met onbeperkt internet voor een maand. Als je geluk hebt, kan je die dan toch kopen voor een prijs van slechts 200 tot 350 dirham (dus nog geen 20-35 euro). Neem je paspoort mee naar de winkel om je simkaart te laten registeren en met wat geluk loop je naar buiten met een contract en onbeperkt internet.

Voordelen? Die zijn duidelijk: onbeperkt surfen, waaronder via een hotspot op al je apparaten. Inwi is ook een prima provider, dus daarmee zit je helemaal goed. De prijs van 200 dirham is ook echt scherp te noemen in vergelijking met wat je betaalt voor losse databundels (vaak ongeveer 1 euro voor 1 GB).

Nadelen? Je kan een nee te horen krijgen. Het hoort kennelijk niet bij het officiële aanbod van Inwi, dus je hebt kans op een nee in de winkel. Ook moet je er eerst voor naar een Inwi-winkel – of misschien zelfs drie zoals in ons geval (uitverkocht, uitverkocht). Dat betekent dat je niet direct bij aankomst al internet hebt. Er is ook een risico dat je niet een echt onbeperkte kaart krijgt, maar eentje met 3 GB per dag. Wij hadden de ene keer zo’n kaart, maar een tweede keer wel een echt onbeperkte.

Tip: download de kaart van Marokko vooraf op Google Maps, zodat je die offline kan raadplegen en navigeer gelijk naar en Inwi-winkel.

Conclusie: probeer die Marokkaanse Inwi-simkaart te kopen

Wij hebben het nu allebei, maar vinden de Inwi-deal wel echt de betere optie. We moesten er weliswaar drie winkels voor af, maar onbeperkt internet op al onze apparaten voor maar 20 euro is echt een goede deal. Dat wisten we alleen nog niet toen we de eSIM kochten, maar jij nu dus wel.