Nederland

Leuke plekjes in Rotterdam: 7 bijzondere verborgen hoogtepunten

Als je de indrukwekkende skyline hebt gezien, de Markthal hebt bezocht en een dagtrip naar de windmolens van Kinderdijk hebt gemaakt, is het tijd om de stad buiten de gebaande paden te verkennen. Rotterdam zit vol bijzondere en leuke plekjes die je niet snel in de reisgidsen zal terugvinden, maar zeker een bezoekje waard zijn. Als inwoners van Rotterdam delen we natuurlijk met jou graag onze geheime tips voor de leukste plekjes in Rotterdam off the beaten track!

Leestip: eerst nog de bekende hoogtepunten van Rotterdam bezoeken? Dit zijn onze tips voor een weekendje Rotterdam.

7 bijzondere plekjes in Rotterdam: de leukste hoogtepunten volgens locals

#1 Een rondleiding door de Van Nellefabriek

De voormalige fabriek van Van Nelle is een prachtig stukje architectuur. Het is een van de grootste industriële monumenten van Rotterdam. Tegenwoordig is het een verzamelpand voor allerlei bedrijfjes en worden de grote ruimtes gebruikt voor congressen. Maar je kan er ook rondleidingen volgen om meer te weten te komen over de bijzondere architectuur en vanaf de theekoepel op het dak het gave uitzicht over de stad te zien.

#2 Maastunnel

De Maastunnel verbindt het noorden en zuiden van Rotterdam met elkaar. Waar de rest van de Maas door bruggen wordt doorkruist, kan je hier onder de rivier door. Er zijn zowel tunnels voor autoverkeer als voor fietsers en voetgangers. Daal tijdens je bezoek aan Rotterdam op de originele, houten roltrap af de tunnel in om als voetganger of op de fiets onder de Maas door te gaan. Extra leuk: je mag door de tunnel heen fietsen!

#3 Groen in de stad: Kralingse Plas

Langs de Kralingse Plas kan je heerlijk wandelen langs de plas met uitzicht op de skyline of door het Kralingse Bos. Je kan hertjes kijken in het hertenkamp en een nog werkende specerijenmolen bezoeken! ’s Avonds kan je hier in de buurt heerlijk Italiaans eten bij Osteria Vicini. Maar als het lekker weer is, is het veel leuker om bij de Albert Heijn in Kralingen een barbecuet en wat te eten te halen om aan de Plas te barbecueën.

#4 De botanische tuinen van Trompenburg

Als je Rotterdam associeert met moderne architectuur, zal je verbaasd zijn middenin de stad een enorme botanische tuin te vinden. De familietuin bij een van de grotere huizen in Kralingen is door de oude bewoners ontwikkelt tot een botanische tuin. Die is uiteindelijk in een stichting ondergebracht en opengesteld voor bezoekers. Een rustpunt in de stad!

#5 Vintage shoppen, restaurantjes en lokaal bier in Rotterdam-Noord

Een van de leukere wijken van de stad is Rotterdam-Noord. Toeristen zul je hier zelden zien, maar de Rotterdammers zelf des te meer. Je hebt hier geweldige adresjes als je van vintage interieur items of kleding houdt. Margootje Vintage, Betje Krul, Lily Scarlet en Mijn Tante zitten makkelijk naast elkaar. Voor een hapje eten in Rotterdam-Noord moet je zijn bij Wes Eettentje, Bertmans, Koek & Pan of Destino. Sla vooral niet een bezoekje aan Brouwerij Noordt over om lokaal gebrouwen bier te proeven.

Leestip: hier vind je al onze tips voor Rotterdam-Noord terug.

#6 Verborgen tuin in Rotterdam: Historische Tuin Schoonoord

Op je route naar de Euromast of na een bezoekje aan de Kunsthal of het Boijmans raad ik je aan om Schoonoord te bezoeken. Het kleine parkje is gratis te bezoeken. In deze groene oase in het drukke centrum vind je bomen van meer dan 250 jaar oud, een volière met vogels en kleine vijver. Om een bijdrage aan de tuin te leveren, kan je een boom adopteren.

#7 Historisch Delfshaven

In het westen van Rotterdam vind je de historische wijk Delfshaven met haar oude pandjes en bruine kroegen. Langs het water staat hier nog de oude molen De Distilleerketel, waar je in de molenwinkel leuke producten als souvenir kan kopen. Een populair vegetarische restaurant is Bla Bla. Als je een van de oudste Rotterdamse kroegen wilt bezoeken, moet je Café De Ooievaar op je wishlist zetten.