Reistips

Droomreis maken: laat je niet tegenhouden door werk of kinderen

Via reisorganisatie TravelEssence, gespecialiseerd in op maat gemaakte reizen naar Australië en/of Nieuw-Zeeland, ontvingen we een leuk onderzoek naar de wens van Nederlanders om een droomreis te maken. Een droomreis maken staat bij een groot deel van de Nederlanders nog op de bucketlist. Tweederde van de Nederlandse 40-plussers is van plan om nog een keer een droomreis te maken. Bijna niemand vindt zich daarvoor te oud of lichamelijk niet toe in staat. Ook kinderen en werk worden niet als belemmering genoemd. En daar zijn wij het natuurlijk volledig mee eens!

Werk en kinderen zijn geen belemmering

Van de ondervraagden is 62 procent van plan een droomreis te maken. Mannen blijken hierin reislustiger te zijn dan vrouwen. Onder gezinnen met oudere en jongere kinderen staat een droomreis maken bovenaan de bucketlist en willen zelfs acht op de tien huishoudens dat. Werk is geen probleem, want vooral mensen met een fulltime baan denken aan een droomreis, blijkt uit het onderzoek. Andrew Morten, oprichter van TravelEssence, zegt hierover: “Thuiswerken en technologische ontwikkelingen hebben mensen de ruimte gegeven dat ze langer weg kunnen blijven. Ze kunnen gas terug nemen en buiten de gebaande paden treden om zo meer uit de locaties te halen die ze bezoeken.”

En of wij het hiermee eens zijn! Wij zijn niet gestopt met reizen, toen wij in april 2021 ouders werden. Sterker nog: sindsdien maken we juist langere reizen. In de zomer van 2021 trokken we anderhalve maand door Tsjechië en Polen, waarna we een camperbus bouwden en daarmee een half jaar met onze reisbaby op pad gingen in Spanje en Portugal. Ook maakten we eind 2022 tijdens een tweede zwangerschap gewoon een prachtige camperreis door Albanië en Griekenland. Financiën zijn voor onze reisdromen nooit een probleem geweest. We werken gewoon op reis – aan deze reisblog natuurlijk – en we merken dat het camperleven eigenlijk helemaal niet duurder is dan het leven thuis in Nederland.

Kortom: kinderen, gezondheid of financiën hoeven zeker geen reden te zijn om het reizen te laten!

Droomreis maken

Reislustige en vitale ouderen

Ook leuk: leeftijd blijkt uit het onderzoek geen reden om het reizen te laten. Ruim 86 procent voelt zich vitaal genoeg voor zo’n verre reis. Ook 70-plussers zijn nog vitaal en reislustig genoeg om een droomreis te maken. Slechts 31 procent van de 70-plussers vindt zichzelf te oud om nog een droomreis te maken.

TravelEssence biedt reizen aan die mensen meestal maar eens in hun leven maken. Volgens de meeste ondervraagden is een droomreis een reis die meerdere landen en steden aandoet. Zes op de tien ondervraagden zou daarvoor een op maat gemaakte reis boeken en tweederde zou die bij een reisorganisatie boeken. Onder ouderen is dat zeven op de tien reizigers.

Droomreis maken

Dit artikel is geplaatst in samenwerking met TravelEssence.nl.