Jordanië

Overnachten in Madaba

Overnachten in Madaba doe je in knusse hotels in het hart van de stad. Als een van de populairste bestemmingen in Jordanië vind je in Madaba veel accommodaties. Maar het is wel even zoeken tussen het aanbod om de echt leuke plekjes te vinden, want hotels in Jordanië zijn niet altijd even sfeervol. Wij helpen je in deze blog om een keuze te maken. Waar moet je verblijven in Madaba? Wat zijn de leukste hotels om te overnachten in Madaba?

Booking.com

Waar ligt Madaba in Jordanië?

Madaba ligt in het westen van Jordanië op een rotsplateau dat uitkijkt over de Dode Zee die de grens vormt met Israël. De stad bevindt zich op 30 kilometer ten zuiden van hoofdstad Amman.

Het internationale vliegveld van Jordanië ligt op maar een half uur van Madaba en daarmee is deze stad eigenlijk dichterbij het Queen Alia Airport dan hoofdstad Amman. Veel reizigers kiezen er daarom voor om vanaf het vliegveld niet naar de hoofdstad, maar naar het knussere Madaba te gaan.

De afstanden in het land zijn niet groot, dus Madaba ligt ook dichtbij andere bezienswaardigheden in Jordanië. We raden je aan om een auto te huren in Jordanië, aangezien het openbaar vervoer erg minimaal is. Met een (huur)auto rijd je in 50 minuten naar de Dode Zee of naar het centrum van hoofdstad Amman. Nog noordelijker ligt de Romeinse stad Jerash dat je in vijf kwartier kan bereiken. In ruim 2 uur uur ben je in het Dana Biosphere Reserve, waar je prachtig kan hiken. Naar het beroemde Petra rijd je in nog geen 3 uur.

Madaba

Waarom Madaba een bezoek waard is

Madaba is de meest sfeervolle en reizigersvriendelijke stad van Jordanië. Anders dan de rest van het land is de bevolking hier voornamelijk christelijk in plaats van moslim. Je vindt hier dan ook veel kerken, waarmee Madaba een ander stadsbeeld heeft dan andere Jordanese steden. De bekendste trekpleister van de stad zijn de beroemde mozaïeken en alleen deze zijn al genoeg reden om Madaba te bezoeken.

Leestip: wat te doen in en om Madaba

De belangrijkste bezienswaardigheid is de Sint-Joriskerk uit de negentiende eeuw. Deze christelijke kerk is erg mooi om te zien en een leuk contrast met de vele moskeeën in Jordanië. Maar de belangrijkste reden om de Sint-Joriskerk – of Saint George’s Greek Orthodox Church – te bezoeken is niet het kerkgebouw zelf. In de kerk vind je het bekendste mozaïek van Madaba: een kaart van de regio uit de zesde eeuw. Het is de oudste kaart van het Heilige Land, dus deze regio.

Andere bezienswaardigheden in Madaba zijn de archeologische opgravingen met nog veel meer mozaieken: het Madaba Archaeological Park, het Madaba Archaeological Museum en de Church of the Martyrs (ook wel Burnt Palace genoemd). De entree voor deze drie opgravingen is inbegrepen in de Jordan Pass. Ook de Kerk van Johannes de Doper is een bezoekje waard. Hier zou niet Johannes de Doper zijn onthoofd, maar naast deze religieuze betekenis is het een erg mooi gebouw.

Madaba is ook een goede uitvalsbasis voor dagtrips, zoals bezoekjes aan Mount Nebo waar Mozes voor het eerst het beloofde land zou hebben gezien, de bekende Dode Zee waarin je kan blijven drijven, de Ma ‘in Hot Springs of het noorden van Jordanië, waar je de Romeinse stad Jerash, het authentieke plaatsje Salt en woestijnkasteel Aljoun kan bezoeken.

Saint George's Greek Orthodox Church Madaba

Overnachten in Madaba

Omdat Madaba zo dichtbij het vliegveld ligt en een heerlijke sfeer heeft, trekt het plaatsje veel reizigers. In het centrum van het stadje vind je daarom ook veel hotels, waarvan wij de leukste hebben gevonden.

#1 Moab Land Hotel voor een budgetvriendelijk hotel, waar wij een fijne, ruime kamer hadden met uitzicht op de Saint George’s Greek Orthodox Church. Dit hotel heeft namelijk een heel centrale ligging direct tegenover de belangrijkste bezienswaardigheid van Madaba. Het ontbijt wordt geserveerd op het dakterras met prachtig uitzicht over de stad.

#2 Aitch Boutique Hotel voor een van de mooiste hotels van de stad. De kamers zijn modern en stijlvol ingericht. Het hotel heeft seizoensgebonden buitenzwembad, gratis parkeerplekken, een tuin en een terras. In de positieve reviews worden de prijskwaliteitverhouding, praktische locatie en de mooie tuin met zwembad geprezen.

#3 Mount Nebo Hotel voor een van de best gewaardeerde hotels met enthousiaste reviews en hoge reviewcijfers. Het hotel wordt gerund door een familie die hotelgasten zich hier direct thuis laat voelen. Het heeft een centrale ligging, gratis parkeergelegenheid, een terras, een restaurant en een uitgebreid ontbijtbuffet.

#4 Grand Hotel Madaba voor een elegant hotel aan de noordkant van het centrum. De hotelkamers zijn ruim, licht en modern. Het hoogtepunt is het mooie buitenzwembad met ligbedden en een terras.

Bewaar deze blog op Pinterest om later te herlezen: