Nederland

De Deltaroute, een unieke roadtrip langs de Deltawerken

De Deltawerken in Zeeland, Brabant en Zuid-Holland zijn het indrukwekkende bewijs van de ingenieurstalenten in Nederland. De 13 Deltawerken zijn gebouwd na de watersnoodramp uit 1953, waarbij een groot deel van dit deel van Nederland onderliep. Deze Deltaroute brengt je langs al deze bouwwerken op een toffe roadtrip langs de kust. De autoroute combineert een uniek bouwwerk met de prachtige Zeeuwse kust.

Over de Deltaroute

De Deltaroute start bij de Stormvloedkering Hollandse IJssel, dus in het oosten van Rotterdam. Als je meteen al toe bent aan een leuke stop, voeg dan ook Kinderdijk toe aan jouw route. Dit oer-Hollandse plekje ligt praktisch op de route en het is zeker de moeite waard om de molens van Kinderdijk eens te bezoeken. De autoroute voert je vervolgens langs het Zuid-Hollandse eiland Goeree Overflakkee – bekend om die prachtige tulpenvelden in het voorjaar – en vervolgens alle Zeeuwse eilanden.

Hoogtepunten zijn natuurlijk de Deltawerken zelf, maar ook het leuke Middelburg ligt op de route. De pittoreske straatjes, historische monumenten en locatie vlakbij het strand kunnen je met gemak een dag – of langer – in Middelburg bezig houden. Historische aanraders zijn de karakteristieke Abdij en het imponerende Stadhuis. In het gotische pand van de Vleeshal kun je terecht voor wisselende tentoonstellingen van meestal moderne kunst. Een andere tip is de Kloveniersdoelen, een rijksmonument uit de zeventiende eeuw. In dit prachtige pand zit naast een café, terras en tuinkamer ook een bioscoop met arthousefilms.

De route is behoorlijk lang, dus je doet er goed aan om hier minstens twee dagen voor uit te trekken en onderweg een leuke overnachting te boeken.

Praktische informatie

De Deltaroute op de kaart

Nederlandse-roadtrip-Deltaroute-in-Zeeland-1