Nederland

Kidsproof overnachten op vakantiepark de Leistert

Als je op zoek bent naar de ultieme kidsproof camping voor de herfstvakantie, hebben wij de perfecte tip voor je. In het prachtige Noord-Limburg vind je in het plaatsje Roggel het award winning vakantiepark de Leistert. Naast een camping heeft het park meerdere originele vakantiehuisjes én de leukste faciliteiten voor de jongste reizigers waar je als volwassenen zelf ook even kind van wil worden. In deze blog nemen we je mee op ontdekkingstocht naar dit bijzondere plekje in Noord-Limburg!

Glamping en vakantieboerderijen op de Leistert

Als je op zoek bent naar een bijzondere slaapplek in Limburg, dan kom je ongetwijfeld de Leistert tegen. We bezochten door heel Nederland de meest originele vakantiehuisjes en ook dit vakantiepark in Limburg staat er vol mee!

De helft van de Leistert is ingericht als dé ultieme kindercamping in Nederland. Je kan hier terecht met je eigen tent of caravan, maar ook voor luxe glamping in het type safaritenten dat ons even doet terugdenken aan onze Afrikareis door Namibië. Of wat dacht je van glamping in een luxe pod? Helemaal bijzonder is de Glamping Tent Superior voor vijf personen, want deze safaritent staat als een boomhut op palen van twee meter hoog. 

De Leistert heeft meerdere awards gewonnen als beste camping en een van de beste vakantieparken in Nederland en dat snappen wij wel als we de lijst met fijne en vooral kindvriendelijke voorzieningen willen opsommen. Van een subtropisch zwembad tot buitengolfslagbad en van een indoor speeltuin tot een roeivijver. Het park is een paradijs voor kinderen van vier tot twaalf jaar! Als ouders van twee kleine minireizigers – de peuter is net twee en onze baby nog maar vijf maanden – is het gewoon jammer dat onze kleintjes hier zich nog niet aan te buiten kunnen gaan.

Hoewel wij zeker niet vies zijn van kamperen – we trekken niet voor niets maandenlang met onze camperbus door het buitenland! – vallen wij voor de luxe en unieke vakantiehuizen van de Leistert. Ze staan op een ander deel van het vakantiepark en veel ervan hebben de stijl van landelijke vakantieboerderijen. De luxe bungalows op het vakantiepark zijn namelijk gebouwd in een landelijke stijl, waardoor ze helemaal passen in het ultieme Limburgse gevoel. Extra fijn is dat ieder vakantiehuis een grote en kindvriendelijke tuin heeft. Ook luxe voorzieningen als een sauna en whirlpool tref je bij veel boerderijen aan.

Thorn Limburg | witte stadje Nederland

Doen vanuit de Leistert in Noord-Limburg

Hoewel je je op de Leistert eenvoudig een hele vakantie kunt vermaken, is het zeker de moeite waard om ook de prachtige omgeving van Roggel te verkennen. Het is de perfecte uitvalsbasis om het noorden van Limburg te verkennen en laat dan nou echt een prachtig stukje Nederland zijn!

#1 Het witte stadje Thorn

Voor cultuurhappen raden we je het witte dorp Thorn – ooit een onafhankelijke ministaat met eigen munt en rechtssysteem! – aan dat op nog geen twintig minuten rijden bij de Belgische grens ligt. Vrijwel alle huizen zijn even pittoresk wit geverfd en vormen samen een beschermd stadsgezicht. Rondwandelen door het dorp is de beste manier om Thorn te verkennen. Je waant je even in het buitenland, zo on-Nederlands zijn al deze huisjes. Het heeft wel wat weg van de ‘pueblos blancos’ in Andalusië in Zuid-Spanje. Het Limburgse dorp staat vol historische monumenten, kapelletjes, witte huisjes en pittoreske straatjes. Een van de bekendste bezienswaardigheden is de Abdijkerk. Die werd in de negentiende eeuw gerestaureerd door de bekende architect Pierre Cuypers, bekend van het Rijksmuseum en Centraal Station in Amsterdam.

#2 Een lokale bierbrouwerij

Bierliefhebbers als Sebastiaan kunnen terecht bij een authentieke Limburgse brouwerij. Hij bezocht al veel brouwerijen en proeflokalen in Nederland en ook in Noord-Limburg kan je daarvoor terecht. Plan een bezoekje in Brouwerij Hertog Jan of de Lindeboom Bierbrouwerij en leer meer over het brouwproces en de geschiedenis van het Limburgse bier.

#3 De twee nationaal parken van Noord-Limburg

Als er iets is wat niet mag ontbreken op onze vakantietripjes, dan zijn het hikes in de mooiste natuur en laat je in Roggel precies tussen twee nationaal parken zitten: Nationaal Park de Maasduinen in Limburg en Nationaal Park de Groote Peel op de grens tussen Limburg en Brabant. In beide parken kan je prachtig wandelen en fietsen.

#4 De Holland-Americaroute

Wij zijn ook dol op een roadtrip in eigenland. Zoals je ook in het buitenland misschien wel een mooie toertocht maakt, zit je daarvoor in Nederland ook meer dan goed.  We verzamelden op onze blog veel bijzondere autoroutes in Nederland én laat daar nou een in Noord-Limburg bijzitten. Vanaf de Leistert kan je een roadtrip maken door de Holland-Americaroute te rijden. Deze roadtrip begint in het Limburgse plaatsje America en volgt vervolgens de Maas 150 kilometer lang naar Gelderland. De rivier is daarmee de Nederlandse versie van de Route 66. De route eindigt in Gelderland bij de kasteelruïne Batenburg en kasteel Hernen.

#5 Museum hoppen in Limburg

Voor een goede dosis kunst en cultuur zit je in het noorden van Limburg ook goed. Op een half uur rijden ben je in Venlo, waar je twee interessante musea vind. Het Limburg Museum heeft een grote archeologische collectie én tentoonstellingen over carnaval. Op iedere laatste zondag van de maand worden er gratis rondleidingen gegeven.

Ook in Venlo ligt het Museum Van Bommel-Van Dam met voornamelijk moderne kunst. Het museum is opgericht door het echtpaar Van Bommel-Van Dam en hun privécollectie staat ook aan de basis van wat er nu in het museum te zien is. In de zomer van 2021 heropent het museum in een nieuw museumgebouw.

Iets verder weg ligt het Cuypershuis in Roermond op ongeveer 20 minuten rijden vanaf de Leistert. Dit museum is gewijd aan de architect Pierre Cuypers, die we al noemden in verband met de kerk in Thorn. Hij bouwde in zijn carrière veel kerken, maar is vooral bekend van het Rijksmuseum, Centraal Station in Amsterdam en Kasteel De Haar.